RuimbaanvoorRotterdam Stadskwartier NoorderbosTweede Kamerleden ontvangen plan van BTV

Op 5 september ontvingen verschillende leden van de Tweede Kamer het boekwerk “Ruim baan voor Rotterdam - Een nieuwe bestemming voor het vliegveld".

Habtamu de Hoop (GroenLinksPvdA)
Habtamu de Hoop (GroenLinksPvdA), (Rechts) ontvangt een exemplaar van "Ruim baan voor Rotterdam" uit handen van Alfred Blokhuizen, voorzitter van de BTV-Rotterdam.

Het boekwerk bevat een volledig doorgerekend model waaruit blijkt dat sluiten van Rotterdam The Hague Airport veel voordeliger is voor de regio en bovendien tal van vraagstukken helpt op te lossen.

Het boekwerk werd met belangstellend in ontvangst genomen door de Tweede Kamerleden Mpanzu Bamenga (D66), Ines Kostić (PvdD) en Habtamu de Hoop (GroenLinksPvdA). Hieronder bevindt zich de grootste oppositiepartij van Nederland.

Alle informatie en berekeningen zijn openbaar en kosteloos te downloaden. Deze zijn te vinden op de website www.ruimbaanvoorrotterdam.nl 

Het onderzoek werd op verzoek van de BTV-Rotterdam uitgevoerd door Urgenda, die hiervoor onafhankelijke en gerenommeerde specialisten inhuurde. Om het onderzoek werkelijk onafhankelijk te maken werd tevens onderzocht door vervoerseconomen Leo Bus en Walter Manshanden wat de alternatieve scenario’s zouden opleveren dan wel kosten als de luchthaven blijft voortbestaan in de huidige vorm, maar ook als zakenvliegveld. Alle cijfers worden vergeleken.

Mpanzu Bamenga (D66)
Mpanzu Bamenga (D66)

Ines Kostić (PvdD)
Ines Kostić (PvdD)

Download het rapport hier als PDF:

Ruim baan voor Rotterdam cover