BTV-Ledennieuws

Financiering rechtszaken MOB rond

Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) was een inzamelingsactie gestart om juridische stappen te ondernemen tegen Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

Binnen de korte keren was het beoogde bedrag van € 20000,= bereikt. De voorbereidingen voor de rechtszaak tegen de overheid zijn gestart.
De fondsenwervingsactie is inmiddels gesloten.

Doel bereikt

Aanleiding

Het vliegveld mist een noodzakelijke natuurbeschermingsvergunning. RTHA heeft deze vergunning nodig in verband met de stikstofuitstoot van het vliegverkeer. Minister Carla Schouten van Landbouw en Natuur verleende het vliegveld eerder al uitstel tot 1 oktober 2020.

Rotterdam The Hague Airport

Omdat voor Rotterdam The Hague Airport andere regels gelden dan voor Schiphol, is binnen de procedure een afzonderlijke gestart om te voorkomen dat RTHA de regels zou ontlopen. Hiertoe heeft de BTV een financiële bijdrage geleverd aan de fondsenwerving van de MOB waardoor uw stem ook wordt gehoord.

Bron: SchipholWatch, 17 april 2020
Lees het bericht hier nog eens na: https://bit.ly/NaarDeRechter

Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2020  
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

e-boekhouden

 

Bestuurstafel

Lid worden?

 


 

VERENIGINGS NIEUWS

  • Machtigings formulier ALV-2020 gesloten.

    Lees meer...  
  • BTV dient ‘zienswijze’ in op concept Luchtvaart-nota.

    Minister Cora van Nieuwenhuizen ( minister van Infrastructuur en Waterstaat ) heeft een concept nota gepubliceerd over de toekomst tot 2050 van de Luchtvaart.

    Lees meer...  
  • Rotterdam Airport, Dankjewel!

    Niet veel leden zullen deze titel direct begrijpen. Maar er is zeker een aanleiding om de directie van het vliegveld te danken.

    Lees meer...  
  • Meetpunten geplaatst

    Enorme dank aan de honderden spontane bijdragers van de crowdfundactie!

    Lees meer...