BTV-Ledennieuws

RijnmonddRAAG BIJ AAN KOSTEN VAN rechtszaak tegen Rotterdam Airport

Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) is een inzamelingsactie gestart om juridische stappen te ondernemen tegen Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

Het vliegveld mist een noodzakelijke natuurbeschermingsvergunning. RTHA heeft deze vergunning nodig in verband met de stikstofuitstoot van het vliegverkeer. Minister Carla Schouten van Landbouw en Natuur verleende het vliegveld eerder al uitstel tot 1 oktober 2020. 

Gewonnen rechtszaak

Deze uitspraak is op zijn zachts uitgedrukt verbijsterend te noemen. Het verzoek om te 'handhaven' (dus als politie op te treden en zo nodig te bekeuren) was in het verzoek van 2019 over de achterliggende periode. Minister Schouten komt met de conclusie dat in 2020 waarschijnlijk geen overtredingen zal zijn vanwege de corona-crisis en er dus niet bekeurd hoeft te worden.Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) heeft in het recente verleden een rechtszaak tegen de regering gewonnen, toen het verzuimde de stikstofuitstoot aan te pakken. De MOB is nu voornemens de ongeloofwaardige uitspraak van minister Schouten juridisch aan te vechten. De uitspraak van Schouten is niet alleen ongeloofwaardig maar tevens doordrenkt van vooringenomenheid en een protectionistische houding in het belang van de luchtbaarlobby.

Orendicht

DOE MEE!

De Rotterdamse Bewonersvereniging Tegen Vliegoverlast, onder leiding van Alfred Blokhuizen, roept de leden op om persoonlijk een (kleine) financiële bijdrage te doen in de juridische kosten die de MOB gaat maken. Zij hebben een sterke positie. U kunt hier naar de site van de inzamelingsactie.

Bijlage: Lees hier de motiviatie van het ministerie van LNV

Bron: rijnmond.nl 5 april 2020
Lees ook: Minister: Rotterdam Airport in overtreding vanwege ontbreken natuurvergunning
Lees ook: Minster erkent dat luchthaven 'fout' zit, maar grijpt niet in.

Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2020  
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

e-boekhouden

 

Bestuurstafel

Lid worden?

 


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Machtigings formulier ALV-2020 gesloten.

  Lees meer...  
 • BTV dient ‘zienswijze’ in op concept Luchtvaart-nota.

  Minister Cora van Nieuwenhuizen ( minister van Infrastructuur en Waterstaat ) heeft een concept nota gepubliceerd over de toekomst tot 2050 van de Luchtvaart.

  Lees meer...  
 • Rotterdam Airport, Dankjewel!

  Niet veel leden zullen deze titel direct begrijpen. Maar er is zeker een aanleiding om de directie van het vliegveld te danken.

  Lees meer...  
 • Meetpunten geplaatst

  Enorme dank aan de honderden spontane bijdragers van de crowdfundactie!

  Lees meer...